Utazás hajón


A hajóutak esetében számos érdekes és különleges kérdéssel találkozhatunk. Az alábbiakban összefoglaltuk a leggyakrabbi kérdéseket, amelyek hajós utazás kapcsán felmerülnek. Amennyiben nem talált választ, kérdezzen vagy forduljon a kérdésekkel utazási irodájához!

Milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe a hajóutak során?

Ez a hajóutak és hajótársaságok esetében változhat. Általánosságban elmondható, hogy minden hajón számos szolgáltatás elérhető: fodrászat, szépségszalon, ruhaüzletek, dohányboltok, ékszerüzletek, fotóboltok, éttermek, edző- és fitnesstermek, szaunák, stb. Minden hajón biztosított az orvosi ellátás is.

Hogyan juthatunk el a kikötőig, majd onnan haza?

A hajós utazások ára általában nem tartalmazza az indulás helyre való eljutást (kivételt képeznek egyes Karib-tengeri utak, ahol már a Spanyolországból induló repülő is benne van az út árában). Számos esetben a hajótársaság megoldja a reptérről a kikötőig való kijutást, de mindenképp érdemes tájékozódni indulás előtt. Célszerű már az utazás megtervezésekor egyeztetni az utazási irodával a kiutazás részleteiről.

Mit nem tartalmaznak a hajóutak részvételi díjai?

A kikötőbe utazás és visszautazás költségét, a kikötői illetékeket, az italokat, a helyszínen fizetendő kötelező borravalót, a fakultatív kirándulásokat, a személyre szabott szolgáltatások díjait, a betegség-, baleset és poggyász, valamint az útlemondási biztosítást.

Milyen ruhát vigyünk magunkkal?

Könnyű, kényelmes öltözet teljesen megfelelő a legtöbb tengeri hajóútra, valamint a partra szállások alkalmával. A legtöbb tengerjárón vannak úszómedencék, így érdemes fürdőruhát vinni. A fitness és edző termek használatához sportruházat és edzőcipő szükséges. Amennyiben sok idő tölt a fedélzeten, ne felejde a sapkát és a napszemüveget.

Tudunk internetezni a tengerjáró hajókon?

Igen, a legtöbb tengerjáró hajón van lehetőség vezeték nélküli internet használatára.

Háziállatokat is vihetünk magunkkal?

Sajnos nem, háziállatok nem vihetők a hajók fedélzetére.

A tengeri hajóutak valóban drágák?

Ha figyelembe vesszük, hogy a szállás mellé ellátást kapunk, továbbá az ár számos szórakozási lehetőséget tartalmaz, akkor nem drágább, mint egy klasszikus nyaralás. Ne feledjük azt sem, hogy a hajóutak során számos várost lehet meglátogatni úgy, hogy nem kell például a csomagjainkkal bajlódni. Nem utolsó sorban az utazásunk minden percét kihasználhatjuk, tartalmasabban tölthetjük el nyaralásunkat.